es international

4 tips voor het kiezen van een autoverzekering

Geplaatst op

Het kiezen van de juiste verzekering is erg belangrijk, je wil namelijk in het geval van schade wel goed gedekt zijn. Maar waar let je dan op, welke dekking neem je en hoe bespaar je nog wat kosten? Veel vragen waar jij druk mee bezig bent maar geen antwoord op hebt. Daarom hebben wij 4 tips bij het kiezen van je volgende autoverzekering.

De juiste dekking

Allereerst is het belangrijk te kiezen voor de juiste dekking bij een autoverzekering. Zo ben je in Nederland verplicht je auto WA te verzekeren, maar daarnaast heb je ook nog keuze uit WA+ en ALLriskdekking. Overweeg altijd goed welke dekking je neemt en welke dekking past bij jouw situatie. Doorgaan worden nieuwe auto’s ALLrisk verzekerd, auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud WA+ verzekerd en auto’s ouder dan 8 jaar alleen WA verzekerd.

Check de voorwaarden

Elke verzekering is anders en heeft andere voorwaarden. Daarom moet je de polisvoorwaarden van de verschillende verzekeraars vergelijken en kijken welke het beste is voor jou. Zo is het verstandig te letten op de hoogte van je no-claimkorting en de invloed van schade op je no-claim. Daarnaast moet je weten of je een eigen risico hebt en wat de nieuwwaarderegeling is die geld bij de verzekeraar.

Betaal kleine reparaties zelf

Overweeg altijd of het niet verstandiger is de reparatie zelf te betalen. Soms zijn de kosten voor een reparatie dusdanig laag dat ze niet op wegen tegen de premiestijging als je alles regelt met de verzekeraar. Wanneer je gaan claim indient blijf je steeds meer korting krijgen, en dit kan uiteindelijk een stuk interessanter zijn.

Een 2e auto verzekeren

Als je een tweede auto bij een verzekeraar dan begin je vaak weer met nul schadevrije jaren. Dit omdat de jaren per auto worden opgebouwd, hierdoor kun je niet profiteren van korting terwijl je misschien al ergens een verzekering hebt lopen. Hiervoor kun je vragen naar een 2e autoregeling, hierdoor kun je alsnog de korting ontvangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden