Kleine auto’s zijn ideaal om in de stad te rijden: draaien en keren kost minder moeite en ook parkeren is eenvoudiger. Daarnaast zijn stadsauto’s voordeliger om aan te schaffen en verbruiken ze minder brandstof. Ben je ook op zoek naar een kleine stadsauto? Lees dan snel verder en ontdek de 10 beste auto’s voor in de stad.

Waar voldoet een goede stadsauto aan?

Goede stadsauto’s bieden een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding, maar ze bieden ook een comfortabele rijervaring en hebben een mooi interieur. De meeste mensen kopen een kleine stadsauto omdat ze goedkoper zijn, maar de modellen uit de top-10 hebben niet alleen een lage aankoopprijs. De auto’s beschikken namelijk ook over alle moderne functies die je mag verwachten. Autofabrikanten weten slimme technologieën steeds beter weg te werken in het dashboard en het interieur in een strak ontwerp op te leveren. Daardoor blijft er vaak voldoende (been- en kofferbak)ruimte behouden. Veel auto’s kunnen vier volwassenen in redelijk comfort vervoeren, maar ze zijn ook perfect voor jonge gezinnen.

De top-10

We hebben de 10 beste stadsauto’s uitgekozen die momenteel op de markt zijn:

  1. Toyota Aygo
  2. VW Up
  3. Skoda Citigo
  4. Kia Picanto
  5. Hyundai i10
  6. Opel Viva
  7. SEAT Mii
  8. Renault Twingo
  9. Citroen C1
  10. Peugeot 108

De Toyota Aygo is onze favoriete stadsauto. De carrosserie is gestroomlijnd en rolt vlot door bochten. De auto rijdt soepel en heeft een goede motor. De lichte en nauwkeurige besturing maakt de Aygo tot een fijne stadsauto. Ook altijd gemakkelijk te parkeren in de stad met de achteruitrijcamera, die standaard in alle uitgebreide modellen zit. Het gunstige brandstofverbruik maakt de Aygo tot de echte winnaar. Door de strakke achterbank en de beperkte bagageruimte zijn andere stadsauto’s wellicht een beter keuze voor mensen die veel been- en kofferbakruimte zoeken. Een nieuw model koop je vanaf ca. € 12.000, maar Aygo occasions zijn vaak veel goedkoper.