es international

Hoe hou je industriële wielen in de beste kwaliteit?

Geplaatst op

Industriële wielen als zwenkwielen zijn een behoorlijke investering, dus die kan je maar beter zo lang mogelijk goed houden. Daarom is het nodig om de wielen zo veel mogelijk te onderhouden, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Industriële zwenkwielen moeten ook gesmeerd worden

Ondanks hun enorme kracht en weerstand, moeten ook industriële zwenkwielen gesmeerd worden. Ook is het nodig om de wielen altijd goed uit te lijnen. Anders kan er slechts één zwenkwiel worden belast, wat de levensduur van het wiel kan beïnvloeden en een probleem kan zijn voor de veiligheid. De vuistregel is dat een industrieel zwenkwiel iedere zes maanden gesmeerd moet worden. De beste manier om dit te doen is om een tijd te plannen om alle wielen op hetzelfde moment te inspecteren en te smeren. Als de wielen veel in aanraking komen met vocht, zoals bagagewagens op een vliegveld, moeten ze veel vaker worden gesmeerd.

Hou de ondergronden schoon, ook buiten

Natuurlijk is het heel belangrijk om de zwenkwielen zelf te onderhouden, maar de ondergronden waar ze iedere dag weer overheen rollen, spelen ook een cruciale rol als het gaat om de levensduur van de wielen. Hoe minder obstakels en hoe minder puin op de vloer, hoe langer de industriële wielen meegaan. Als we het vliegveldkarretje weer als voorbeeld nemen, zorg ervoor dan het gedeelte waar gereden wordt, ook buiten naar het vliegtuig toe, volledig vrij is van puin zoals kiezelstenen.

Wanneer industriële wielen worden gebruikt in een omgeving met vocht, chemicaliën, warmte, koude of andere factoren die van invloed kunnen zijn, is het belangrijk om in de eerste plaats de juiste wielen aan te schaffen.

Kies voor alles onder één dak

Heb je moeite met het onderhouden van de industriële wielen, of heb je er simpelweg geen tijd voor? Er zijn genoeg specialisten zoals www.vlukon.com die je kunnen begeleiden. Je kunt er ook direct nieuwe industriële- of landbouwwielen bestellen. Door alles bij één partij te regelen, kun je vaak profiteren van bulkkortingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden