es international

Hoe kun je de kans op schade aan je houten pallets verminderen?

Geplaatst op

Houten pallets zijn erop gemaakt dat je ze vaker dan één keer kunt gebruiken. De duurzaamheid van het materiaal zorgt ervoor dat je verschillende cycli kan afronden, maar dan moet je ze wel intact kunnen houden. Hoe kun je ervoor zorgen dat een houten pallet zoveel mogelijk ‘rondes’ kan doen en hoe zorg je er dus voor dat er zo weinig mogelijk schade veroorzaakt wordt?

Gebruik van Pallets van hoge kwaliteit

Gebruik te allen tijde een kwaliteitspallet. De beste pallets op de markt zijn de EPAL-gecertificeerde pallets. Deze certificering bevestigt de mate van kwaliteit en hierdoor is de kans op beschadiging tijdens het transport kleiner.

Controleer de pallets regelmatig

Werknemers moeten de onderste latten regelmatig controleren op tekenen van beschadiging tijdens het werk, omdat dit de kans op een breuk met producten erop verkleint. Ze moeten ook controleren of het de juiste pallet is voor de getransporteerde goederen en dat het de juiste etiket- en stapelinformatie heeft voor de goederen die het transporteert.

Check de omsnoeringsband

Tot slot dient de medewerker te controleren of er voldoende omsnoeringsband om de producten heen zit. Omsnoeringsband houdt de lading op een pallet bij elkaar, waardoor de producten, en dus het gewicht, niet kunnen verschuiven. Omsnoeringsbanden zijn er in verschillende varianten, namelijk:

–          PP omsnoeringsband

–          Textiel omsnoeringsband

–          Polyester omsnoeringsband

Voor minder professionele zaken kun je er ook voor kiezen om handstretchfolie te gebruiken. Deze rollen kun je eenvoudig zelf om de pallets heen wikkelen om verschuivingen van ladingen te voorkomen.

Neem de tips in overweging voor je eigen belang

Het voorkomen van schade bij het transport van pallets is zeer eenvoudig als u deze tips volgt. Dit kan helpen om kosten te besparen, omdat je minder vaak nieuwe pallets hoeft te kopen en het betekent ook dat je minder kans loopt om de producten die je vervoert per ongeluk te beschadigen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden