es international

Hoe vervoer ik gemakkelijk een oldtimer?

Geplaatst op

Een oldtimer is een waardevol bezit en een mooi gerenoveerd exemplaar wil je het liefst in een zo goed mogelijke staat houden. Hoe vervoer je deze dan gemakkelijk en veilig. In deze blog nemen we wat tips met je door waarmee je dit doel kun bereiken. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Wanneer vervoeren?

Je kunt tal van gelegenheden bedenken waarbij het vervoer van je oldtimer gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan verkoop of het kopen van de bolide. Wanneer je meedoet aan een tentoonstelling of een concours, dan is het wel zo fijn om deze wagen in een schone en fraaie staat mee te laten rijden. Een transportservice kan je dan helpen, maar je kunt natuurlijk ook zelf beschikken over de juiste middelen. Soms mag je auto niet meer over de snelweg rijden, gewoon omdat deze te oud is. Dan kan hij nog wel naar behoren functioneren, maar dan is hij zo antiek dat het niet meer van deze tijd is dat hij op de weg rijdt. Zelf vervoeren vraagt om een investering. Zo moet je beschikken over een gedegen wagen die een stevige aanhanger kan trekken. Je wilt de oldtimer zonder kleerscheuren op de aanhanger weten te krijgen, maar hoe doe je dat? Wij raden je een oprijplaat aan. Deze is gemaakt van stevig aluminium en relatief licht. Zo kun je de bolide met behulp van een lier op de aanhangwagen krijgen.

Importeren

Heb je een gave oldtimer in het buitenland gezien, dan is er een mogelijkheid om deze te importeren. Landen waar je echt veel oldtimers kunt vinden zijn: Canada, Amerika en Duitsland. Met de nodige tools, zoals oprijplaten, wordt dit een stuk makkelijker. Van buiten de EU importeren krijg je te maken met invoerrechten, maar wanneer je auto dertig jaar en ouder is, krijg je niet te maken met invoerrechten. De wagen moet in originele staat zijn en mag niet nieuw geproduceerd worden.

Reparatie

Het is bekend dat de meeste eigenaren van oldtimers toch wel twee rechter handen hebben. Ze moeten gewoon een paar keer per week motorolie aan de vingers hebben. Natuurlijk wil je ook af en toe onder de oldtimer kunnen kijken of alles nog in orde is. Een toertje kan ervoor zorgen dat je oldtimer een mankement oploopt. Met een brug en oprijplaten is een reparatie sneller gedaan.

Conclusie

Met de hulp van oprijplaten is het een stuk gemakkelijker om je oldtimer te vervoeren. Er zijn diverse redenen om dit te willen, al was het maar om hem eens lekker te showen op een tentoonstelling. Met de juiste spullen heb je er extra plezier van.

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden