es international

Hoe word je een studentchauffeur?

Geplaatst op

Vind je het leuk om auto te rijden en om daarmee een leuk zakcentje te verdienen? Dan is een bijbaan als studentchauffeur precies wat je zoekt. Met deze bijbaan breng je mensen van A naar B en is geen dag hetzelfde. De ideale bijbaan voor een student!

Een studentchauffeur, wat is dat?

Een zakenman die veel in de auto zit zou de reistijd misschien liever aan iets anders besteden, zoals werk. Vooral wanneer je in de file staat; het voelt als verloren tijd. Een studentchauffeur biedt hier een oplossing voor. Een studentchauffeur is eigenlijk gewoon een student die mensen van A naar B rijdt in hun eigen auto, terwijl de zakenman op de achterbank lekker aan het werk kan. Studentchauffeurs worden ook vaak ’s avonds ingezet, bijvoorbeeld bij borrels en diners.

De eisen om studentchauffeur te worden

Om studentchauffeur te worden, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Zo zijn er vanzelfsprekende eisen, zoals dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn en een B-rijbewijs moet hebben. Andere eisen zijn:

  • Je moet goede rijvaardigheden hebben (dit wordt vaak getoetst)
  • Je hebt minimaal anderhalf jaar rijervaring
  • Je bent betrouwbaar
  • Je bent flexibel inzetbaar; ook ’s avonds en in het weekend
  • Je hebt gevoel van richting

Voldoe jij aan de genoemde eisen en lijkt een baan als studentchauffeur je iets? Dan moet je er zeker voor gaan. Het is een leuke, afwisselende bijbaan waarbij je in contact komt met verschillende mensen.

De werkzaamheden van een studentchauffeur

Als studentchauffeur is je belangrijkste taak om mensen van A naar B te rijden. De ene keer heb je te maken met een manager die na een borrel thuisgebracht wilt worden, de andere keer gaat het om een directeur die je regelmatig heen en weer rijdt omdat hij veel reistijd in de auto doorbrengt die hij beter wilt besteden door te werken in de auto. Je eigen reis- en wachttijd kun je gebruiken om lekker te studeren of iets anders voor jezelf te doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden