es international

Hoe word je een vrachtwagenchauffeur?

Geplaatst op

Heb je altijd al gedroomd van een baan op de weg? Als vrachtwagenchauffeur zie je grote delen van het binnenland en het buitenland wat je onder normale omstandigheden minder snel zal zien. Daarnaast heb je als vrachtwagenchauffeur aardig wat privacy. Zeker wanneer je dit vergelijkt met een baan op kantoor of bijvoorbeeld een baan in het hotel- en restaurantwezen. Zou jij vrachtwagenchauffeur willen worden, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Lees dan deze blog zorgvuldig.

Stap 1: oriënteren

Je begint met de eerste stap, dat is jezelf oriënteren op de dingen die nodig zijn om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden. Natuurlijk heb je een vrachtwagen nodig, een lading nodig, en een vertrek- en een aankomstlocatie, maar dit wordt gelukkig meestal wel al voor je geregeld. Wat je zelf moet regelen valt eigenlijk nog reuze mee.

Stap 2: haal je rijbewijs

Voor het besturen van een vrachtwagen moet je in het bezit zijn van een speciaal rijbewijs. Dat is natuurlijk niet zo vreemd. Je rijdt straks immers met hoge snelheden tussen ander verkeer en je bent levensgevaarlijk zwaar. Extra training en certificering om hier goed mee te kunnen omgaan is hiervoor zeker noodzakelijk.

Stap 3: haal de Code 95

De Code 95 is een basiskwalificatie. Als je een voertuig bestuurt voor je beroep of bedrijf, dan dien je de extra kwalificatie te behalen. Dit geldt voor de volgende rijbewijzen:

  • Het Rijbewijs C1
  • Het Rijbewijs C1 E
  • Het Rijbewijs C
  • Het Rijbewijs C E
  • Het Rijbewijs D1
  • Het Rijbewijs D1 E
  • Het Rijbewijs D
  • Het Rijbewijs D E

Het is erg belangrijk om te weten dat de Code 95 certificering niet permanent geldig is. Het Code 95 certificaat verloopt na 5 jaar. Zorg er dus voor dat je je op tijd inschrijft om je te laten herscholen en opnieuw de opleiding te volgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden