es international

Tips voor transport met pallets

Geplaatst op

Wanneer je goederen wilt vervoeren kunnen pallets een ideaal hulpmiddel zijn. Maar hoe zorg je er nou voor dat de lading veilig op de pallet staat en zonder schade aankomt? Hiervoor geven we in deze blog een aantal tips.

De pallet

De meest voorkomende pallet is de europallet, deze heeft vaak een afmeting van 80 bij 120 cm. Bij pallets kopen kiezen de meeste bedrijven voor europallets, omdat deze pallets in Europa aan alle veiligheidseisen voldoen. Controleer altijd of de ladingdrager geschikt is voor het gewicht van de goederen die jij op de pallet wilt plaatsen en verzenden. Daarnaast mag er op één pallet maximaal 1000 kilogram geladen worden. Pallets worden gemaakt van verschillende soorten materialen. De pallets die het meest voorkomen zijn gemaakt van hout of kunststof. Het is belangrijk dat je een pallet kiest die groot genoeg is, de goederen moeten niet uitsteken. Hiermee voorkom je beschadigingen en eventuele ongelukken met het vervoeren van de pallets. Voordat je de goederen op de pallet plaatst, is het belangrijk om te checken of die nog in een goede staat is. 

De manier van stapelen

Wanneer je de goederen opstapelt, is het belangrijk dat je hierbij probeert om het gewicht gelijkmatig te verdelen. Zet de zwaarste goederen als eerste op het plateau en zet de lichtere goederen hier op. Probeer de goederen in verband te stapelen, op deze manier zorg je ervoor dat het geheel zo stabiel als mogelijk is. Wanneer goederen op een bepaalde manier gestapeld zijn door iemand anders,, laat ze dan zo liggen, want daar kan een reden voor zijn. Behalve natuurlijk als je ziet dat diegene het niet goed gedaan heeft. 

Vastzetten en beschermen

Nadat de pallet volgeladen is, is het belangrijk om de pallet goed vast te zetten en te beschermen. Dit is belangrijk, omdat tijdens het  transport de pallets veel te verduren kunnen hebben. Het is daarom ook belangrijk dat je een ladingszekering gebruikt. Als je schade aan de zending wilt voorkomen, dan kan je de randen van de zenden verstevigen, door bijvoorbeeld randbeschermers en hoekprofielen te gebruiken. Het is ook belangrijk dat de zending goed vast zit aan de pallet, doe dit door te sealen en de zending aan de pallet vast te zetten met bijvoorbeeld banden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden