es international

Vaak accu problemen? Waar moet je op letten?

Geplaatst op

Heb jij in de ochtend ook vaak last van een auto die niet meteen opstart? Sta je dan ook nog eens in de donker te rillen van de kou? Of heb je juist enorme haast omdat je te laat bent voor werk? Dat is natuurlijk allemaal heel erg vervelend. Wat kan je eraan doen om dit te voorkomen en waar moet je allemaal op letten? Dat lees je in deze blog.

Wat kun je zelf voorkomen?

Tijdens de wintermaanden lopen de meldingen met accuproblemen altijd snel op. Het materiaal en de stoffen die gebruikt worden in een accu hebben tijdens de wintermaanden moeite met koude temperaturen. Vooral zwakke accu’s zullen het sneller opgeven. Het is daarom handig om je accu te laten controleren voordat deze maanden beginnen. Telkens korte stukjes rijden kan ook invloed hebben omdat de accu niet genoeg tijd heeft om op te laden waardoor die leeg loopt.

Mijn accu is leeg wat nu?

Als toch je accu leeg is omdat je dit niet hebt laten controleren of omdat je pech hebt, wil je natuurlijk wel dat je weer zo snel mogelijk kunt weg kunt rijden. Het is daarom belangrijk om een set startkabels altijd in je achterbak te laten zodat je nooit afhankelijk bent van een ander. Een extra auto met een opgeladen accu zou je eventueel overal kunnen vinden tenzij je in de middle of nowhere bent. Aan de hand van de startkabels kan je de accu koppelen aan een andere auto met een volle accu. Door minimaal 10 minuten te laden kan je je auto weer opstarten als het goed is. Het is dan wel belangrijk dat je de motor even 15 minuten laat lopen zodat je auto niet weer leeg loopt.

Accu niet leeg maar echt kapot

Als de levensduur echt voorbij is, is het tijd om een nieuwe accu te kopen. Bij aankoop van een nieuwe accu in Almere is het belangrijk dat je let op de maximale spanningswaarde dat weer afhankelijk is van de type accu als AGM of loodzuur accu. Neem daarom de gebruiksaanwijzing goed door van de lader als je hem ooit weer moet gaan opladen of wilt controleren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden