es international

Welke auto-onderdelen kun je versturen?

Geplaatst op

Je kunt tegenwoordig vrijwel alle producten relatief eenvoudig versturen naar zowel het binnen- als buitenland. Toch gelden er voor bepaalde producten voorwaarden waar je aan moet voldoen om een pakket te versturen. Auto-onderdelen worden vaak verstuurd wanneer deze nodig zijn voor bepaalde reparaties of om voorraden aan te vullen. In dit blog noemen we enkele auto-onderdelen die je kunt versturen door middel van een reguliere koeriersdienst. 

Auto-onderdelen inpakken

Auto-onderdelen zijn kwetsbaar, waardoor het van groot belang is om de richtlijnen van een koeriersdienst nauwkeurig na te volgen. Daarnaast raden we aan om te allen tijde extra beschermend verpakkingsmateriaal te gebruiken. 

Motoronderdelen 

Wanneer je een motor of motoronderdelen wilt versturen is het noodzakelijk om alle vloeistoffen uit het blok of de onderdelen te verwijderen. Daarnaast vereist een motorblok een verzending via een pallet. Deze dien je bij veel koeriersdiensten ruim van tevoren aan te vragen zodat je bent verzekerd van een plek op het transportmiddel. 

Grill

Autoroosters, ook wel grills genoemd, zijn zeer kwetsbaar en dien je dan ook zeer zorgvuldig te verpakken. Met name als je meerdere roosters wilt versturen, is het raadzaam om deze apart te versturen of te voorzien van extra dik verpakkingsmateriaal. Wikkel ieder rooster afzonderlijk in met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic, waarbij je uitgaat van een dikte van 2,5 cm aan iedere kant. Zo voorkom je eventuele schade aan de autoroosters. 

Wieldoppen

Wieldoppen zijn zeer eenvoudig te verpakken en worden volgens het reguliere proces, net zoals andere goederen, verstuurd. Wieldoppen zijn daarentegen gevoelig voor beschadigingen, waardoor voldoende beschermend verpakkingsmateriaal noodzakelijk is. Denk hierbij aan bubbeltjesplastic of schuim. Wil je ook reinigingsproducten versturen? Bekijk dan de reglementen van de desbetreffende koeriersdienst. Hier zijn namelijk verschillende eisen aan verbonden. 

Banden

Tot slot kun je ook eenvoudig autobanden verzenden via een koeriersdienst, zonder enige speciale voorbereidingen. Autobanden zijn relatief eenvoudig in te pakken voor transport door bijvoorbeeld een doos of pallet te gebruiken. Houd hierbij wel rekening met het feit dat autobanden zeer zwaar zijn, waardoor een stevige doos noodzakelijk is. Om helemaal zeker te zijn van een schadevrije versturing, raden we je aan om de doos te voorzien van beschermende verpakkingsmaterialen. Vrijwel alle koeriersdiensten hebben duidelijk op hun website de eisen en voorwaarden vermeldt voor het versturen van autobanden naar binnen of buitenland. We raden je dan ook aan om deze nauwkeurig door te lezen. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kun je met een gerust hart je pakket versturen

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden