es international

Letselschade na een auto-ongeluk, hoe krijg ik schadevergoeding?

Geplaatst op

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker in het verkeer gebeuren er dagelijks ongelukken. Gelukkig raakt niet iedereen betrokken bij een ongeluk en veel dingen lopen net goed af, maar er kan soms echt iets goed mis gaan. Wanneer jij van achteren aangereden wordt, is het goed mogelijk dat je een whiplash oploopt. Dan zul je diverse klachten hebben. Hiervoor kun je een letselschadevergoeding krijgen. In de blog lees je hoe het werk.

Documenteer

Belangrijk is indien mogelijk zoveel mogelijk documentatie te verzamelen, zoals foto’s, verklaringen en namen van getuigen. Op deze manier heb je bewijzen. Schakel ook altijd de politie in. Hun bevindingen heb je later nodig om de rechter te overtuigen dat er daadwerkelijk sprake is van verwijtbaar handelen aan de zijde van de tegenpartij.

Vind een expert

Letselschade advocaat kijkt naar de situatie en neemt je zaak aan. Vanaf dat moment wordt de schuldige aan het ongeluk, de tegenpartij, aansprakelijk gesteld. Een specialist op het gebied van schade claimen helpt je graag om je schadevergoeding te krijgen. Welke soorten schade zijn er?

Materiële schade

  • Kosten voor medische behandelingen
  • Kosten voor vervoer
  • Kosten voor telefoonverkeer
  • Verlies van inkomsten omdat je niet kunt werken

Niet materiële schade

  • Stress
  • Pijn
  • Angst

De laatste categorie is moeilijker te bewijzen en dus is het alleen met deze schade lastig om een schadevergoeding rond te krijgen. In de meeste gevallen komen ze samen.

·        Veel gestelde vragen over de schadevergoeding

De meeste mensen komen niet vaak in de situatie terecht waarbij ze een schadevergoeding moeten claimen, daarom kan er veel onzekerheid bestaan over het hoe en wat. Daarom hieronder een aantal veel gestelde vragen:

·         Kan ik een voorschot krijgen?

Ja dat kan, de verzekeraar kan een voorschot aan je uitbetalen. Dit noemen we ook wel een voorschot onder algemene titel. Soms is het nog niet helemaal duidelijk wat de uiteindelijke letselschade gaat zijn, deze wordt vaak met de tijd hoger.

·         Betaal ik belasting over mijn schadevergoeding voor de letselschade?

Nee, je betaalt geen belasting over je schadevergoeding. In geen enkel geval.

Conclusie

Een schadevergoeding voor letselschade is een uitkomst wanneer je in de problemen dreigt te komen door de beperkingen waarmee je kampt na een ongeluk. Je kunt een voorschot krijgen voor de geleden schade. Goed om te weten dat je vergoeding altijd belastingvrij is. Zorg ervoor dat je bewijzen hebt van het ongeluk en schade, zodat je de rechter kunt overtuigen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij.

Ontdek meer

Op onze site leer je meer over oldtimers kopen en hoe je problemen met de accu oplost.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee naar een wereld van oldtimers. Stap in en lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ es-international.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden